Završna konferencija_UOSI Virovitica

Završna konferencija UOSI Virovitica

Završna konferencija programa: „Klubovi korisnika- Klub aktiv“ u Virovitici, 25. svibnja 2018. godine

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize održao je Završnu konferenciju prve godine programa „Klubovi korisnika- Klub aktiv“ u Udruzi osoba s invaliditetom Virovitica.

Predsjednik UOSI Virovitica, Damir Brkić pozdravio je sve prisutne i zahvalio na dolasku.

Voditeljica programa Nina Kalandrin potom je predstavila rezultate programa financiranog od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Cilj programa je prevencija institucionalizacije, povećanje socijalnog uključivanja i veća kvaliteta života osoba s invaliditetom. Kroz prezentaciju prikazan je cilj programa te sve provedene aktivnosti koje je UOSI Virovitica provela u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Virovitica i suradničkim udrugama „Veranda“ i „SOS Virovitica“. Pružanjem socijalnih usluga spriječena je institucionalizacija osoba s invaliditetom, poboljšana je kvaliteta života osoba s cerebralnom i dječjom paralizom i ostalim vrstama invaliditeta kroz sudjelovanje u aktivnostima Kluba korisnika, kreativno izražavanje, socijalizacijske grupe i sudjelovanje u aktivnostima lokalne zajednice. Razvijen je suradnički odnos između centara za socijalnu skrb, jedinica lokalne i područne samouprave i lokalnih udruga i mogućnosti za suradnju na daljnjim projektima.

Ankica Pokupić voditeljica Kluba korisnika kroz prezentaciju slika „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ upoznala je prisutne s aktivnostima korisnika tokom prve godine provedbe programa (izrada božićnih i uskršnjih ukrasa, izrada predmeta od cementa, oslikavanje majica, obilježavanje Nacionalnog dana cerebralne i dječje paralize).

Miroslav Tovarović, korisnik Udruge izrazio je zadovoljstvo programom te je pohvalio voditeljicu programa i voditeljicu Kluba korisnika. Istaknuo je kako mu je program omogućio kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, te kako je na radionicama stekao nova prijateljstva. Izrazio je nadu kako će se osigurati kontinuitet provedbe programa u sklopu Udruge kako bi korisnici i dalje mogli dolaziti na radionice i kvalitetno provoditi svoje vrijeme ali i kako bi se nastavili osjećati korisnim zajednici u kojoj borave. Miroslav je ujedno preko javnih radova od travnja 2018. godine zaposlen u UOSI Virovitica kao asistent dokumentacije.

Na konferenciji su uz korisnike Udruge, njihove članove obitelji i osobne asistente prisustvovali i Alen Bjelica, pročelnik za društvene djelatnosti grada Virovitice, Tamara Sadlovski socijalni radnica iz Centra za socijalnu skrb Virovitica, Valentina Čučković, Snježana Paripović-Gut i Milan Škorić iz SOS Virovitica, Saša Grahovac, predsjednik Društva multiple skleroze VPŽ, Franjo Knežević, predsjednik šahovskog kluba Virovitica, Dinko Matijašević iz Zajednice sindikata VPŽ. Također su bili prisutni i predstavnici lokalnih medija Emil Gazdec iz virovitica.net te Mirjana Lukčić iz Informativnog centra Virovitica.

Iz svega proizlazi kako je nužno osigurati kontinuitet provedbe programa na lokalnoj razini kako bi Klubovi korisnika nastavili s radom nakon završetka programa te kako bi se nastavilo pružanje usluga korisnicima Udruge osoba s invaliditetom Virovitica.

Skip to content