Udruga-osoba-s-invaliditetom-Klub-Aktiv-7

Završna konferencija povodom završetka druge godine programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv u Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice

27. svibnja 2019., u hotelu Park u Našicama, održana je završna konferencija povodom završetka druge godine programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv koji provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u partnerstvu s udrugom Našički cvijet-Udruga osoba s invaliditetom Našice i Centrom za socijalnu skrb Našice. Cilj konferencije je bio prikazivanje rezultata provedenih radionica u sklopu Kluba Aktiv, pozitivnih ostvarenja te postignutog napretka osoba s invaliditetom u različitim segmentima života.

Konferenciju je pozdravnim govorom otvorila predsjednica Našičkog cvijeta-Udruge osoba s invaliditetom Našice, Gordana Blagajac. Ukazala je na vidljive pozitivne učinke ostvarene na živote korisnika te istaknula zadovoljstvo sudjelovanjem u drugoj godini trogodišnjeg programa Saveza.

Radni dio konferencije započeo je predstavljanjem programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv, njegovih temeljnih značajki, ciljeva te aktivnosti predviđenih za provedbu od strane voditelja programa Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize, Benjamina Petrovića. Istaknuto je zadovoljstvo suradnjom Saveza i udruge Našički cvijet te ukazano kako su mjeseci provedeni u zajedničkim aktivnostima s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom dobra podloga za daljnje projekte i suradnju.

Voditeljica Kluba Aktiv, Ivana Ćurković, sudionicima konferencije je opisala osmišljene i provedene aktivnosti u sklopu radionica Kluba Aktiv. Navela je raznolikost pristupa radionicama od kreativnih, preko informatičkih, sve do dramskih radionica. Istaknula je kako su tijekom široke lepeze aktivnosti, korisnici imali priliku podići vlastito samopouzdanje i ideju o samima sebi, steći dodatne vještine, a tijekom edukativnih predavanja podići razinu svijesti o problematici osoba s invaliditetom u društvenoj okolini.

Događaj je zaključio glavni tajnik udruge Našički cvijet, Mladen Došen. Zahvalivši se Savezu, voditeljici Kluba Aktiv Ivani Ćurković, voditelju programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv Benjaminu Petroviću, partnerskom Centru za socijalnu skrb Našice, Osnovnoj školi Dore Pejačević koja je osiguravala prostor za provedbu radionica, svim suradnicima, te najvažnije, osobama s invaliditetom, članovima njihovih obitelji i osobnim asistentima, istaknuo je osjećaj zadovoljstva cjelokupnom provedbom programa i nadu kako su ostvareni snažni temelji za daljnje osnaživanje osoba s invaliditetom.

Skip to content