Izložba radova osoba s invaliditetom nastalih u sklopu Kluba Aktiv

Završna konferencija povodom završetka druge godine programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv u Gradskom društvu osoba s invaliditetom Đurđevac

Izložba radova osoba s invaliditetom nastalih u sklopu Kluba Aktiv

Dana 23. svibnja 2019., u Gradskoj knjižnici Grada Đurđevca, održana je završna konferencija povodom završetka druge godine programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv koji provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u partnerstvu s Gradskim društvom osoba s invaliditetom Đurđevac i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Svrha konferencije je bila prezentacija ostvarenih ciljeva predviđenih programom te ukazivanje na pozitivne rezultate provedbe radionica i aktivnosti u sklopu Kluba Aktiv. Također, događaj je poslužio kao prikladan za otvaranje izložbe kreativnih radova osoba s invaliditetom nastalih sudjelovanjem u radionicama u sklopu Kluba Aktiv.

Dodatan doprinos svečanoj atmosferi konferencije i potvrdu šire prepoznatljivosti programa osigurala je Kulturna udruga „Tomislav Franjić“ iz Kalinovca, izvedbom poznatih lokalnih pjesama.

Uz precizno i vješto moderiranje cijelim događajem od strane gospođe Anđele Lenhard Antolin, konferenciju je pozdravnim govorom otvorila predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Đurđa Dujmović. Ujedno i korisnica programa, predsjednica Dujmović istaknula je veliko zadovoljstvo ostvareno tijekom provedbe aktivnosti, ali i osjećaj sjete koji za sve korisnike donosi njihov zaključak

Sve uzvanike je pozdravio i predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Tomislav Velić, ukazavši na ponos koji nastaje osvrtom na prethodne mjesece suradnje i međusobne potpore između Saveza, Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac i Centra za socijalnu skrb Đurđevac. Istaknuo je volju Saveza za daljnjom suradnjom na predstojećim projektima i programima.

U radnom dijelu konferencije, cjelokupan tijek, ciljeve i budućnost programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv, sudionicima je predstavio voditelj programa Hrvatskog saveza cerebralne i dječje paralize, Benjamin Petrović. Istaknuo je kako je okupljanje velikog broja uzvanika, predstavnika županije, lokalne zajednice, organizacija civilnog društva i izložba kreativnih radova osoba s invaliditetom manifestacija svog rada i uloženog truda u proteklim mjesecima provedbe programa.

Voditeljica Kluba Aktiv, Barbara Kirinec, sudionicima je predstavila aktivnosti koje je osmislila i organizirala za provedbu u sklopu radionica. Istaknula je sveobuhvatnost aktivnosti koje su uključivale kreativno izražavanje, sportske i terapijske aktivnosti, edukativna predavanja, druženja sa suradničkim udrugama. Ukazala je na veliko zadovoljstvo korisnika stečenim znanjima i vještinama, ali i vlastito zadovoljstvo vidljivim ostvarenim napretkom korisnika.

Završnom riječi, konferenciju je zaključila, a izložbu otvorila, glavna tajnica Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Mirjana Šandor. Opisavši silno zadovoljstvo iskustvom sudjelovanja u programu Saveza, i zahvalivši se svim partnerima i suradnicima, emotivnim govorom je predstavila kreativne radove korisnika koji su kruna dostojna završetka proteklih mjeseci koji su izrazito pozitivno utjecali na velik broj života.

Skip to content