Predavanje tajnika Apostolske nuncijature

Klubovi korisnika Klub Aktiv Predavanje tajnika Apostolske nuncijature u Tajlandu u udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac

U završnom mjesecu provedbe druge godine programa Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize pod nazivom Klubovi korisnika – Klub Aktiv, u partnerskoj udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac nastavljena je ustaljena praksa održavanja predavanja iz širokog spektra aktivnosti i djelatnosti, namijenjenih korisnicima Kluba Aktiv.

Tako je, u organizaciji voditeljice Kluba Aktiv, Barbare Kirinec, korisnike posjetio tajnik Apostolske nuncijature u Tajlandu, vlč. Dario Paviša, ujedno i doktor s područja međunarodnog prava.

U vrlo informativnom i sadržajnom predavanju, vlč. Paviša je prikazao pojedinosti svog rada u diplomatskoj djelatnosti Svete Stolice. Informirao je korisnike o društveno političkim situacijama u četirima državama koje pokriva Apostolska nuncijatura i delegatura, Tajlandu, Mijanmaru, Laosu i Kambodži. Opisao je djelovanje nuncijature u ostvarenju suradnje s tamošnjim, nerijetko krutim i nedostupnim političkim i društvenim strukturama, i aktivnosti namijenjene kršćanskoj populaciji navedenih zemalja. Kroz upoznavanje s teškim socijalnim uvjetima i kontinuiranom nedostatku pomoći na područjima navedenih država, korisnici su imali priliku steći spoznaje o izazovnim životnim uvjetima u kojima se nalazi tamošnje stanovništvo.

Predavanje su poslušali voditelj programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv Benjamin Petrović, glavna tajnica Gradskog društva osoba s invaliditetom Mirjana Šandor, predstavnici partnera na programu Centra za socijalnu skrb Đurđevac, u prostorijama kojeg se predavanje i održalo. Također, predavanje je poslužilo i kao primjer dobre prakse suradnje između udruga. Tako su sudjelovale i predstavnice suradničke Udruge žena Grada Đurđevca i udruga žena iz Kalinovca i Ferdinandovca.

U konačnici, predavanje vlč. Paviše je poslužilo kao simboličan zaključak održavanja predavanja u sklopu Kluba Aktiv, te je okupivši velik broj korisnika te predstavnika Saveza i udruga, dodatna potvrda zajedništva i suradnje ostvarene tijekom provedbe programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv.

Skip to content