naslovna

Održan 1. koordinacijski sastanak projekta „MI SMO OVDJE – UKLJUČENI“

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u partnerstvu s Udrugom nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja – UNUO i Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava započinje s provedbom projekta „Mi smo ovdje – uključeni“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dodjelom financijskih sredstava za jednokratnu financijsku podršku za 2020. godinu. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize (HSUCDP), u svojstvu nositelja projekta inicirao je prvi koordinacijski sastanak s partnerskom Udrugom nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja – UNUO koji je održan 8. rujna 2020. godine. Sastanku su nazočili ispred HSUCDP-a izvršna direktorica Mirjana Markovinović i voditelj projekta Đuro Darko Cerančević, a ispred UNUO predsjednik Vedran Habel i administratorica Mirjana Žnajder Zbukvić.

Koordinacijskim sastankom predviđena je i dogovorena organizacija i provedba 12 edukativnih kuharskih radionica u svrhu socijalnog uključivanja i usvajanja novih vještina i sposobnosti za 10 osobe s cerebralnom paralizom. Aktivnosti će se provoditi u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije, jedinstvenom centru s opremom posebno prilagođenom osobama s invaliditetom.

U okviru projekta predviđeno je i dogovoreno obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize, 6. listopada 2020. godine s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi koju u svijetu ima oko 17 milijuna ljudi. Osobe s cerebralnom paralizom često su “nevidljive” u društvu i isključene iz zajednice i upravo zbog toga pokret je započeo s temom “Ja sam ovdje”. Ovogodišnja događanja obilježit će se pod motom “Ostavi svoj trag”.

Financirano sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

ministarstvo rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
Skip to content