naslovna

Započeta provedba projekta „MI SMO OVDJE – UKLJUČENI“

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u partnerstvu s Udrugom nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja – UNUO i Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava započinje s provedbom projekta „Mi smo ovdje – uključeni“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Predmetnim projektom predviđena je organizacija i provedba 12 edukativnih kuharskih radionica u svrhu socijalnog uključivanja i usvajanja novih vještina i sposobnosti za 10 osobe s cerebralnom paralizom. Aktivnosti će se provoditi u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije, jedinstvenom centru s opremom posebno prilagođenom osobama s invaliditetom.

U okviru projekta predviđeno je i obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize, 6. listopada 2020. godine s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi koju u svijetu ima oko 17 milijuna ljudi. Osobe s cerebralnom paralizom često su “nevidljive” u društvu i isključene iz zajednice i upravo zbog toga pokret je započeo s temom “Ja sam ovdje”. Ovogodišnja događanja obilježit će se pod motom “Ostavi svoj trag”.

Opći cilj:

Povećanje razine socijalne uključenosti osoba s cerebralnom paralizom

Specifični ciljevi:

1. Osnaživanje osoba s cerebralnom paralizom za samostalniji život
2. Povećanje kvalitete života, poticanje uključenosti i pripadnosti, samopoštovanja i samopouzdanja kod osoba s cerebralnom paralizom
3. Povećanje vidljivosti i senzibilizacija javnosti za osobe s cerebralnom paralizom

Odobrena sredstva: 40.000,00 kn
Razdoblje provedbe: rujan 2020. – veljača 2021.
Financirano sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

ministarstvo rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
Skip to content