Digitalna radionica o programu

Digitalna radionica o programu „Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama”

Dana 17.9.2020. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je na Digitalnoj radionici o programu „Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama“. Radionicu je organizirala i provela Udruga za razvoj civilnog društva SMART. SMART je tim angažiranih i iskusnih ljudi koji dijele znanje za bolji rad ostalih udruga, a predstavlja i trenersko-konzultantsku organizaciju u području menadžmenta neprofitnih organizacija.

Radionica je zbog kompletne situacije s ograničenjem održavanja društvenih događanja poradi COVID-19 virusa održana putem ZOOM cloud platforme. Radionica je započela u 09:00 sati uz planirano trajanje od okvirno 3 sata koje je nešto prolongirano uslijed ukazane potrebe. Cilj online radionice bio je upoznati sudionike s modelima javnog zagovaranja. Radionicu su vodili Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok iz Udruge SMART.

Javno zagovaranje predstavlja proces kojim u određenom vremenskom periodu predstavljamo i podupiremo određenu temu, problem ili rješenje. Sastoji se od niza akcija kojima je cilj izvršiti utjecaj, a osnovna ciljana skupina zagovaranja su donositelji odluka. Svrha zagovaranja je postizanje pozitivnih društvenih promjena. U širem smislu, javno zagovaranje okuplja pojedince/ke i grupe koji žele utjecati na stvaranje i/ili promjenu (javnih) politika, odluka i/ili djelovanja institucija koje nad njima imaju moć.

Po završetku radionice polaznici su iskazali zadovoljstvo primljenim informacijama te upoznavanjem s „Modelima zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama“. Polaznici su svoja iskustva mogli iskazati putem on-line evaluacijskog obrasca kojeg su popunili po završetku radionice. Voditelji radionice prikazali su sadržaj na jasan i zanimljiv način uz mogućnost aktivnog sudjelovanja i mogućnost učenja.

Skip to content