YEAH!

YeahAko se pitate što nas je to spopalo da u naslovu ovog posta uzviknemo YEAH!, vjerujte da za to zasigurno imamo dobar i opravdan razlog. Naime, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore na natječaju 2013. godine za program Mladi na djelu, prihvatila je projekt Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” Grada Koprivnice, pod nazivom Young, Equal, Active & Happy! ili skraćeno YEAH! Aktivnosti ovog projekta su namjenjene razmjeni mladih iz Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” Grada Koprivnice (kao nositelja projekta), Udruge osoba s invaliditetom “L’Horizon” iz Montpelliera u Francuskoj i SONČEK – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije.
U projekt će se uključit mladi s invaliditetom i mladi bez invaliditeta iz sve tri zemlje. Uz pomoć neformalnih obrazovnih modela i praksi sudionici će tijekom projektnih aktivnosti primjerima iz zemalja iz kojih dolaze raditi na tematskim cjelinama: obrazovanje, prijateljstvo i partnerske veze, rad, volonterstvo, sport i putovanja (pristupačni turizam za osobe s invaliditetom).
Zemlje sudionice će prezentirati vlastite primjere dobre prakse. Na kraju projekta izradit će se vodič sa zaključcima seminara i primjerima dobrih inicijativa zemalja sudionica. On će biti distribuiran institucijama i organizacijama mladih u sve tri zemlje.

Skip to content