“Mi idemo dalje – idete li vi s nama?”

Skupština CDP RijekaU Rijeci je danas održana 10. redovna izborna skupština Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka. U punoj dvorani Gradske vijećnice Miljenko Mišljenović, predsjednik udruge, podnio je izvješće o radu u prethodnom mandatnom razdoblju. Istaknuo je dobru suradnju koju udruga ima s mnogim partnerima ali i zabrinutost da zbog sadašnjeg stanja u financiranju udruga osoba s invaliditetom, možda neće biti moguće nastaviti s nekim aktivnostima kojima se pomaže osobama s cerebralnom paralizom i članovima njihovih obitelji. Svoj izvještaj završio je rečenicom: “Mi idemo dalje – idete li vi s nama?”, što su prisutni popratili pljeskom. Izvještaj o radu kao i financijski izvještaj prihvaćeni su bez primjedbi.
Kako je ovo bila izborna skupština, dosadašnji predsjednik razriješio se dužnosti i potom kandidirao za novi mandat. Protukandidata nije bilo i predstavnici skupštine nisu imale težak zadatak. Za novog predsjednika ponovno su izabrali Miljenka Mišljenovića.
Bilo nam je interesantno slušati predstavnicu Grada Rijeke koja je istaknula da je potrebno pronaći novi veći prostor za udrugu kako bi se njihove aktivnosti mogle provoditi u adekvatnim uvjetima. Također, istaknula je problem da malo mladih odlazi na studij za terapeute i rehabilitatore iako Grad Rijeka daje stipendije za te studije. Apelirala je na prisutne da kod srednjoškolaca zagovaraju odabir zvanja koja su okrenuta pomaganju osoba s invaliditetom.
Navedimo i to da je skupštini prisustvovao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je sve prisutne pozdravio i podsjetio na zajedničke aktivnosti koje je Grad Rijeka proveo s Udrugom CDP Rijeka. Za to je zaradio veliki pljesak svih prisutnih.

Skip to content