Klubovi korisnika – Klub Aktiv

U sklopu programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ održano tematsko predavanje Volonterskog centra Sisak u Udruzi osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska

logo

U sklopu provedbe programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“, čiji je nositelj Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, u suradnji s partnerskom Udrugom osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, dana 05. veljače 2020., u Sisku je održano tematsko predavanje suradnika na programu, Volonterskog centra Sisak. Predavanje na temu Informativno-edukativna radionica „Biti volonter“ održala je predstavnica Volonterskog centra Sisak, Matea Strižić. Na predavanju je ispred Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovala Maja Gašpert, voditeljica programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“. Ispred Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, predavanju su prisustvovali Dren Dobrenić, predsjednik UTI Sisak i Branka Kunštek, voditeljica Kluba korisnika.

Predavanjem su korisnici upoznati s temeljnim pojmovima vezanim uz volontiranje te im je ukazano na važnost doprinosa društvu kroz volontiranje. Korisnicima je kroz predavanje objašnjeno što volontiranje predstavlja te su im prezentirani načini doprinosa društvu kroz volonterske aktivnost. Bilo je riječi o vrstama volontiranja, nagradama za volontere, pravima i obvezama volontera te prednostima volontiranja, kako za volontere tako i za korisnike volonterskih usluga. Čitavo je predavanje bilo interaktivno, kako bi korisnici mogli sudjelovati i pokazati slažu li se ili ne slažu s određenim tvrdnjama te reći što volontiranje za njih predstavlja i na koje se sve načine može volontirati.
Korisnici su izrazili zadovoljstvo predstavljenim te iskazali svoje zanimanje za temu, koja je za većinu korisnika bila nepoznata te su kroz predavanje saznali puno novih informacija o volonterskom djelovanju.

Skip to content