Naslovna

Online edukacije „Unaprjeđenje socijalne zaštite – poticaj smanjenju siromaštva osoba s invaliditetom”

U okviru Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH Foruma virtualnog učenja o Konvenciji prava osoba s invaliditetom održana je 15. travnja 2021. edukacija na temu: „Unaprjeđenje socijalne zaštite – poticaj smanjenju siromaštva osoba s invaliditetom“.

Dr. Zorislav Bobuš, predsjednik SOIH-a otvorio je edukaciju i sudionicima se obratio s uvodnim riječima. Izlaganje i predstavljanje Strategije održala je gđa. Marica Mirić, potpredsjednica i koordinatorica SOIH-a, gđe. Martina Mokus i Kristina Peruničić djelatnice SOIH-a.

Edukaciju održanu na daljinu pratilo je više od 70 sudionika, a činili su predstavnici saveza i udruga osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom i zaposlenici saveza i udruga.

Sudionicima je predstavljen Europsku stup socijalnih prava, prikazi zajedničke izjave ILO i IDA prema inkluzivnim sustavima socijalne zaštite koji podržavaju puno i učinkovito sudjelovanje osoba s invaliditetom te akcijski plan za provedbu Europskog stupa socijalnih prava.

Na kraju izlaganja sudionici su komentirali i izlagali svoja iskustva iz lokalnih zajednica o pitanjima važnim za osobe s invaliditetom, a koje su bile predmet edukacije s naglaskom na inkluzivni dohodak. Iskazan je interes za potrebnim nastavkom edukacija o temama od izuzetnog interesa za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.

Skip to content