naslovna

Okrugli stol povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s CP

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize redovito obilježava 5. svibnja kao Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom u cilju senzibiliziranja javnosti o pitanjima s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom u svakodnevnom životu. Problemi osoba s cerebralnom paralizom, njihovih obitelji i osoba koje o njima skrbe još uvijek nisu dovoljno poznati i prepoznati, a zadatak je cijeloga društva da osigura uvjete za izjednačavanje mogućnosti i unapređenje kvalitete života ove posebice vulnerabilne populacije. I ove će se godine ovaj dan obilježiti nizom manifestacija čiji će zajednički cilj biti poticanje na aktivnosti koje će osobama s cerebralnom paralizom omogućiti puno i ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom organizira Okrugli stol pod nazivom „Obrazovanje djece i mladih s cerebralnom paralizom u Hrvatskoj“.

Okrugli stol će se održati u srijedu, 5. svibnja 2021. godine s početkom u 13:00 sati.

Prijavni obrazac dostupan je na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZX1z6-GUGlkc6TxdAMV3FrOgpbOyqABdFaR1Q4tUR4EdAkA/viewform (kliknuti ovdje).

Pozivamo sve zainteresirane dionike da se pridruže obilježavanju Nacionalnog dana osoba s CP u svojim zajednicama ističući primjere dobre prakse, ali ujedno i ukazujući na probleme jednakopravnog uživanja u svim dijelovima participacije života i jednakih mogućnosti.

program rada

Skip to content