tematsko predavanje voditeljice programa

Održano tematsko predavanje voditeljice programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ za siječanj 2020. u Udruzi osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska

logo

U sklopu provedbe programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“, čiji je nositelj Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, u suradnji s partnerskom Udrugom osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, dana 23. siječnja 2020., u Sisku je održano treće tematsko predavanje te radni sastanak vezano uz nastavak provedbe programa u veljači. Na predavanju su ispred Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovali Đuro Darko Cerančević, voditelj projekta u HSUCDP i Maja Gašpert, voditeljica programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“. Ispred Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, predavanju su prisustvovali Dren Dobrenić, predsjednik UTI Sisak i Branka Kunštek, voditeljica Kluba korisnika.


Tema predavanja bila je Konvencija Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom. Cilj tematskog predavanja bio je upoznati korisnike Kluba s Konvencijom, njenom svrhom i dobrobitima koje Konvencija donosi za osobe s invaliditetom. Predavanjem su bila obuhvaćena prava u različitim sferama života, od građanskih i političkih prava, zatim socijalnih, kulturnih i ekonomskih prava te specifičnih prava osoba s invaliditetom. Korisnici su također upoznati s mjerama za ostvarenje svojih prava koje su im na raspolaganju prema odredbama Konvencije. Tematsko predavanje obuhvatilo je i obveze potpisnika Konvencije, koje Republika Hrvatska kao potpisnica također treba poštovati i na kojima treba raditi za dobrobit svih osoba s invaliditetom. Korisnici su izrazili zadovoljstvo predstavljenim te iskazali svoje zanimanje za temu. Nakon završetka predavanja, pokrenuta je rasprava s korisnicima vezano uz prava koja im trebaju biti osigurana i dostupna prema odredbama Konvencije. Korisnici su iznijeli mišljenje kako u mnogim područjima prava koja propisuje Konvencija nisu osigurana u svakodnevnom životu te kako na puno stvari još treba raditi da bi život osoba s invaliditetom bio lakši.

Stavka posjeta UTI Sisak također je bio radni sastanak s voditeljicom Kluba korisnika Brankom Kunštek oko tekućih pitanja vezano za provedbu programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv. Sastanak je uključivao planiranje predstojećih aktivnosti i tematskih predavanja za nastavak provedbe programa u veljači, s naglaskom na predavanje koje će početkom veljače održati predstavnici Volonterskog centra Sisak, suradnici na programu.

S programske aktivnosti u galeriji su dostupne fotografije.

Skip to content