Kreativne radionice u Klubu Aktiv

Klubovi korisnika Klub Aktiv – Kreativne radionice u Klubu Aktiv u udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac

U sklopu programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s partnerskom udrugom Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, u Klubu Aktiv su tijekom mjeseca veljače održane kreativne radionice usmjerene ka kvalitetnom provođenju slobodnog vremena osoba s invaliditetom.

Povodom Valentinova, korisnici Kluba Aktiv izrađivali su ukrasna srca od ukrasnih papira. U izrađena srca korisnici su upisivali mudre izreke i poučne poruke. Srca su pripremljena kao iznenađenje za djelatnike Centra za socijalnu skrb Đurđevac, koji kao partner na programu korisnicima ustupa prostor za provedbu aktivnosti.

Sredina mjeseca veljače obilježena je likovnim radionicama koje su se održavale u Centru za socijalnu skrb Đurđevac. U organizaciji voditeljice Kluba Aktiv, Barbare Kirinec, korisnici su kroz nekoliko dana prolazili kroz seriju likovnih radionica kojima su radili na jačanju i razvijanju vlastitih ideja i kreativnog stvaralaštva. Tako je provedena radionica iz umjetničkog pravca neoimpresionizma, pri kojoj se koristila likovna tehnika flomaster.

Kreativne radionice su bile podloga za zajedničku aktivnost sa suradničkom udrugom na programu, Udrugom žena Grada Đurđevca. Korisnici dviju udruga sudjelovali su u radionici slikanja mrtve prirode i pejzaža tehnikom akril na kaširanom platnu.

Kraj mjeseca i toplo vrijeme iskorišteni su za sportske aktivnosti na otvorenom poput stolnog tenisa i badmintona.

Aktivnosti provedene u mjesecu veljači, u obliku grupa za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, omogućile su korisnicima stjecanje novih vještina, razmjenu znanja te predstavile kvalitetnu suradnju s partnerskim i suradničkim udrugama.

Skip to content