Aktivnosti u siječnju i veljači

Klubovi korisnika Klub Aktiv Aktivnosti u siječnju i veljači 2019. u udruzi Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice

U sklopu programa „Klubovi korisnika Klub Aktiv“ kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s partnerskim udrugama osoba s invaliditetom iz Našica i Đurđevca, korisnici iz udruge Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice, tijekom siječnja i veljače 2019., sudjelovali su u korisnim radionicama i zanimljivim predavanjima.

Mjesec siječanj je, uz redovite kreativne radionice i savjetodavni rad, obilježen održavanjem psihosocijalnih i informatičkih radionica pod vodstvom voditeljice kluba Ivane Ćurković. U sklopu psihosocijalnih radionica korisnici su imali priliku promišljati i razgovarati o različitim emotivnim stanjima poput sreće i straha s naglaskom na važnost doživljavanja svih emocija te primjerenog izražavanja istih. Nadalje, kroz organizaciju informatičkih radionica, korisnici su stekli nove vještine i znanja kao što su upoznavanje osnovnih dijelova računala te ovladavanje osnovama rada.

U veljači su za korisnike održana dva tematska predavanja s ciljem upoznavanja korisnika s njihovim pravima kao osobama s invaliditetom te podizanja razine samopoštovanja.

Predavanje na temu prava na pristup informacijama za osobe s invaliditetom, održao je Benjamin Petrović, magistar politologije i voditelj programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv. Tijekom predavanja, korisnici su upoznati s ostvarenjem prava na pristup informacijama te razvili dodatnu svijest o svojim pravima kao građanima koji su ujedno i osobe s invaliditetom.

Također, predavanje na temu optimizma održala je voditeljica kluba Ivana Ćurković, magistra psihologije. U zanimljivom predavanju, korisnicima je ukazano na različite dimenzije optimizma i pesimizma poput trajnosti, obuhvatnosti i personalizacije te stupnjeve manifestacije dvaju stilova razmišljanja. Predstavljene su tehnike osporavanja negativnih misli te stjecanja pozitivnog pogleda na sebe i okolinu.

Provedba navedenih aktivnosti i održavanje predavanja korisnicima, omogućilo je stjecanje dodatnih znanja i proširenje njihovih potencijala. Isto tako, korisnici su informirani o svojim pravima i mogućnostima te usmjereni prema ostvarenju većeg samoodređenja i ovladavanja emocijama.

Aktivnosti u siječnju i veljači

Skip to content