Aktivnosti u veljači

Klubovi korisnika Klub Aktiv Aktivnosti u veljači 2019. u udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac

U sklopu programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s partnerskim udrugama osoba s invaliditetom iz Našica i Đurđevca, u udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac održale su se aktivnosti putem kojih su se korisnici uključili u lokalnu zajednicu te tematska predavanja o pravima korisnika.

Noć muzeja, koja se održala 1. Veljače, poslužila je kao idealna prilika da korisnici Kluba korisnika – Klub Aktiv iz Đurđevca uključenjem u aktivnosti lokalne zajednice, prošire vlastitu socijalnu mrežu te razviju ideje kreativnog stvaralaštva. Tako su korisnici, pod vodstvom voditeljice Kluba Barbare Kirinec imali priliku vidjeti grafičke radove studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te poslušati skladbe koje su pripremili učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić. Korisnicima je također omogućeno razgledavanje izložbe jednog od vodećih likovnih umjetnika 20. stoljeća Marca Chagalla te Interpretacijskog centra Picokijade.

Osim toga, za korisnike programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv, u prvom tjednu veljače, održana su dva tematska predavanja s ciljem upoznavanja korisnika s njihovim pravima kao osobama s invaliditetom.

Tako su predavanje o pravima i uslugama u sustavu socijalne skrbi održale magistre socijalne politike Ana-Marija Patačko i Iva Gregurek Adaković. Korisnike su informirale o različitim pravima namijenjenim osobama s invaliditetom te o kriterijima, postupcima i zaprekama pri njihovom ostvarivanju.

Iduće predavanje, na temu prava na pristup informacijama za osobe s invaliditetom, održao je Benjamin Petrović, magistar politologije i voditelj programa Klubovi korisnika – Klub Aktiv. Korisnici su upoznati s ostvarenjem prava na pristup informacijama te dobili uvid u način kako ostvariti pravo na pristup informacijama.

Navedene aktivnosti i predavanja omogućile su korisnicima upoznavanje sa svojim pravima i mogućnostima te stjecanje novih znanja i razvoj samopouzdanja.

Aktivnosti u veljači

Skip to content