Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac

Klubovi korisnika Klub Aktiv Aktivnosti u siječnju 2019. u udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac

U sklopu programa „Klubovi korisnika Klub Aktiv“ kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s partnerskim udrugama osoba s invaliditetom iz Našica i Đurđevca, u udruzi Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac organizirano je tematsko predavanje te aktivnosti u sklopu grupa za podršku.Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac

Predavanje na temu Prehrane i zdravlja održala je nutricionistica Ivanka Brček. Nutricionizam je predstavljen kao znanost o prehrani, koja, ako je pravilna, ima znatan utjecaj na zdravlje i život osoba te sprječavanje i liječenje nekih bolesti. Utvrđeno je kako je nepravilna prehrana uzrok većine zdravstvenih problema te mnogih bolesti.

Tijekom siječnja, uz tematsko predavanje, voditeljica kluba Barbara Kirinec korisnicima je održala nekoliko zanimljivih prezentacija i rasprava za koje su korisnici izrazili velik interes. Tako se razgovaralo o osteoarthritisu od kojeg boluje najveći broj korisnika, koristima i učincima thalassoterapije te problemima s pristupačnošću koje osobe s invaliditetom imaju pri odlasku na terapije.

Također, korisnici su razgovarali o samopoštovanju, neovisnosti te osjetljivosti na mišljenja okoline. Međusobno su dijelili vlastite životne navike što je dovelo do većeg otvaranja, porasta samopouzdanja i razvoja svijesti o samima sebi.

Skip to content