naslovna

Identificiranje izazova u kretanju po kvartu iz perspektive odrasle osobe s invaliditetom

16.9.2021., prvi dan ovogodišnjeg 20. Europskog tjedna mobilnosti, HSUCDP je u suradnji s Inicijativom za bolji život Trešnjevka, predstavnicima MO Ciglenica i VGČ Trešnjevka sjever organizirao aktivnost „Identificiranja izazova u kretanju po kvartu iz perspektive odrasle osobe s invaliditetom“. Uz članove stručne službe HSUCDP, na aktivnosti je sudjelovao i Neven Jurina Tomić, novinar i televizijski voditelj.

Organizirana šetnja bila je posvećena kretanju i zdravlju osoba s invaliditetom te se održala na području naselja Trešnjevka gdje smo prošetali Klanječkom i Stubičkom ulicom kako bi došli do nove osnovne škole Pongračevo i obližnjih parkova. Tijekom šetnje identificirano je niz prepreka i prometnih opasnosti u javnom prostoru koje onemogućuju slobodno kretanje svim građanima.

Šetnji su se pridružile i stručne osobe nadležne za cestovne i prometne teme te zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Tako su predstavnici institucija iz prve ruke mogli vidjeti o kakvim je problemima riječ te su uspostavljeni budući komunikacijski kanali kako bi se nastavilo raditi na rješavanju uočenih prepreka.

Skip to content