Naslovna

Online diskusija „European wide consultation on Challenges in AT Outcomes and Impact”

23.9.2021. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je na online diskusiji„European wide consultation on Challenges in AT Outcomes and Impact” u organizaciji međunarodne udruge  AAATE – Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe. Navedena diskusija prva je u nizu o izazovima u procjeni utjecaja asistivne tehnologije u Europi. Diskusiji je prisustvovalo više od 60 sudionika iz organizacija civilnoga društva, predstavnika vlada i zakonodavaca iz cijele Europe.

AAATE je interdisciplinarna paneuropska udruga posvećena svim aspektima asistivne tehnologije, kao što su uporaba, istraživanje, razvoj, proizvodnja i opskrba. Preko 250 članova iz cijele Europe i cijelog svijeta trenutačno sudjeluje u AAATE -u.

Asistivna tehnologija (AT) je bilo koji uređaj, oprema, računalni program ili drugi proizvod koji se koristi za povećanje, održavanje ili poboljšanje funkcionalnih sposobnosti osoba s invaliditetom prema definiciji udruženja Assistive Technology Industry Association.  Diskusija je imala za cilj postaviti najveće izazove u primjeni asistivne tehnologije.

Sudionici su upoznati s GAATO asocijacijom koja predstavlja udruženje neprofitnih organizacija koje za cilj imaju promicanje asistivne tehnologije. Nakon uvodnog dijela sudionici su podijeljeni u radne skupine ovisno o izabranom jeziku (engleski, grčki, portugalski, njemački, talijanski), u kojima su definirali probleme i izazove u kojima bi asistivne tehnologije mogle pronaći primjenu.

Po završetku najavljena je sljedeća online diskusija koja će se održati 27.9.2021.

Skip to content