Naslovna

Druga Design thinking radionica „Zdravstvenog semafora“

Dana 9.9.2022. godine u prostorijama Udruge Gradova u Republici Hrvatskoj održana je druga Design thinking radionica u okviru razrade Zdravstvenog semafora – platforme za monitoring zdravstva u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij.
Radionicu su vodili Marina Škrabalo i Ivan Blažević iz Solidarne – zaklade za ljudska prava i solidarnost. Sudionici radionice utvrdili su ključne pokazatelje za praćenje zdravstvene skrbi putem Zdravstvenog semafora. Dostupnost primarne zdravstvene zaštite, vremenska dostupnost skrbi, dostupnost skrbi za mentalno zdravlje, arhitektonska pristupačnost zdravstvenih ustanova, financijska dostupnosti i dostupnost lijekova, opseg informacija dostupnih pacijentima te dostupnost hitne medicinske skrbi istaknuli su se kao ključni indikatori praćenja zdravstvene skrbi.
Pokazatelji za praćenje dostupnosti i kvalitete zdravstvene skrbi bit će okvir za uspostavu Zdravstvenog semafora kroz dvije kategorije:

  1. Sustava dojava primarno od strane građana i udruga, ali i zdravstvenih djelatnika, stručnjaka i donositelja odluka;
  2. Baze postojećeg znanja, odnosno relevantnih izvješća, analiza, studija i statistika o zdravstvenom stanju populacije, stanju i trendovima u zdravstvenom sustavu i načinima ostvarivanja zdravstvene zaštite.

Na radionici su osim HSUCDP sudjelovali i svoj doprinos dali predstavnici/e La Verne – Palijativna skrb,  Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, Udruge Krijesnica i Debre – Djeca leptiri.

Skip to content