50. OBLJETNICA RADA HRVATSKOG SAVEZA UDRUGA CEREBRALNE I DJEČJE PARALIZE -18. prosinac 2018., Hotel I, Zagreb-

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, dana 18. prosinca 2018., održao je svečano obilježavanje 50. obljetnice rada. Tijekom svečanosti je prikazan dugogodišnji rad Saveza, podijeljena su iskustva te istaknute dobre prakse u postizanju bolje kvalitete života korisnika i ostvarenju jednakih mogućnosti. Na svečanoj obljetnici su sudjelovali predstavnici udruga i saveza osoba s invaliditetom.

Obljetnicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Tomislav Velić. Izrazio je zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu na svečanost i okrugli stol. Također se zahvalio pokroviteljima događaja, Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradu Zagrebu. Uvodnim riječima, ukazao je na dugogodišnji rad Saveza obilježen brojnim aktivnostima, značajan doprinos životima osoba s invaliditetom te je istaknuo vrijednost djelovanja Saveza u postizanju kvalitetnijeg životnog okruženja za osobe s invaliditetom za koje se i dalje vrijedi boriti. U nastavku je odao počast svojim prethodnicima i njihovom radu te zahvalio stručnoj službi saveza, na čelu s dugogodišnjom izvršnom direktoricom Mirjanom Markovinović, na profesionalnom i vrijednom izvršenju svojih dužnosti.

Zatim se uzvanicima obratila Marica Mirić, potpredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Čestitavši na pedesetoj obljetnici, istaknula je Savez kao pokretač procesa samozastupanja osoba s invaliditetom. Također je ukazala na brojnu stručnu literaturu koja je proizašla iz rada Saveza. Osim toga navela je kako se kroz aktivnosti Saveza ostvario izuzetan iskorak u ranoj intervenciji te započeo snažan proces zapošljavanja osoba s cerebralnom paralizom.

Uslijedio je prikaz rada Saveza iz proteklih deset godina koji je uzvanicima prezentirala izvršna direktorica Mirjana Markovinović. Nakon uvodnog pozdrava i zahvale, ukazala je na brojne aktivnosti koje su provedene u sklopu različitih programa u partnerstvu s udrugama diljem države. Opisani su projekti na kojima je Savez radio te brojne suradnje u svrhu ostvarenja bolje kvalitete života korisnika. Izvršna direktorica je prikazala slijed predsjedanja Savezom, te promjene u stručnoj službi, ali i ukazano na kvalitetan rad te stalan napredak. Uzvanicima su također prikazani video materijali o radu Saveza te obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize.

Tijekom održavanja obljetnice, atmosferu je uveseljavala glazbena skupina izvedbom poznatih domaćih pjesma.

Svim uzvanicima su podijeljene monografije 35. i 40. obljetnice rada Saveza i Prikaz rada Saveza za razdoblje 2008.-2018. te prigodni božićni pokloni koje su izradili članovi Udruge „Bubamara“ iz Vinkovaca.

Obljetnica je provedena u svečanom tonu na zadovoljstvo svih uzvanika. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize se ističe u provedbi svojih aktivnosti te će daljnjim radom nastaviti podupirati i doprinositi radu na promicanju prava osoba s cerebralnom i dječjom paralizom.

Skip to content