30 godina Udruge osoba s invaliditetom Split

30 godina UOSIS - SplitHrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize prisustvovao je svečanosti obilježavanja 30. godišnjice rada Udruge osoba s invaliditetom Split – UOSIS, održanoj 22. studenoga u prostorijama Franjevačkog klerikata u Splitu. Svečanost je bila popraćena prezentacijom rada Udruge kao i dosadašnjim uspjesima i dostignućima, uz zahvalu suradnicima, partnerima i prijateljima Udruge, a predvodila ju je predsjednica Nela Norac Kevo. Kao član predsjedništva SOIH-a svečanosti su nazočili Ivan Vujec, predsjednik HSUCDP, te Leke Sokolaj, izaslanik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Oni su se u svojim kratkim izlaganjima osvrnuli na rad Udruge i čestitali na uspjesima koje je sve ove godine postizala. Svečanosti je također prisustvovala i splitska spisateljica Lucija Cetinić koja je simbolično istaknula značaj rada Udruge kroz predstavljanje svojih knjiga na temu života osoba s invaliditetom.
Udruga UOSIS okuplja više od 600 članova različitog stupnja invaliditeta, a osnovana je radi promicanja i zaštite njihovih prava kroz poticanje pozitivne društvene svijesti te neposredan rad s njima.

30 godina UOSIS - Split 30 godina UOSIS - Split 30 godina UOSIS - Split 30 godina UOSIS - Split 30 godina UOSIS - Split30 godina UOSIS - Split

Skip to content