Naslovna

28. hrvatski simpoziji osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem i Konferencija „Zajedno znanjem“

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje organizirali su “28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem”, najveći godišnji skup osoba s invaliditetom u regiji o temi “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti” 

Simpozij se održao 27. i 28. studenoga 2023. u Hotelu Diplomat u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.

Program Simpozija tematski se odnosio na područja:  zapošljavanje, inkluzivno obrazovanje, sport za osobe s  invaliditetom i položaj žena s invaliditetom.

Drugi dan Simpozija održala se Konferencija „Zajedno znanjem“ pod motom „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“. Konferencija se održala u okviru Razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao rasprava o uključivanju organiziranog civilnog društva iz programskog područja svakog Centra znanja u stvaranje uključive i solidarne Hrvatske, digitalne Hrvatske i zelene i održive Hrvatske.

Ispred Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize na Simpoziju i Konferenciji sudjelovali su Ivica Bašić, predsjednik i Mirjana Markovinović, izvršna direktorica.

Program rada 28_ Simpozij – 2023.pdf (soih.hr)

Skip to content