Vidljivost i percepcija osoba s invaliditetom u društvu Predavanje u organizaciji Hrvatskog saveza udruga invalida rada

Hrvatski savez udruga invalida rada, dana 10. prosinca 2018., organizirao je predavanje pod nazivom „Vidljivost i percepcija osoba s invaliditetom u društvu“ koje je održala komunikologinja i psihologinja dr. sc. Ljiljana Buhač. Cilj predavanje bilo je stvaranje temelja za djelovanje pri zagovaranju i komunikaciji kod osoba s invaliditetom, udruga i saveza. Na predavanju su sudjelovali predstavnici raznih udruga i saveza osoba s invaliditetom.

U vrlo zanimljivom i informativnom predavanju gđa. Buhač je istaknula nekoliko ključnih faktora za primjenu pri isticanju vlastitih ciljeva, pregovaranju i prezentiranju. Slušateljima je ukazano na važnost bogatstva ideja i inovativnosti pri zagovaranju i uvjeravanju drugih u vlastite ideje. Također je navedeno kako je nužno imati jasne ciljeve i znati ih prenijeti ciljanim skupinama ili pojedincima. Osim toga, ciljevi moraju biti ostvarivi s mogućnošću rješavanja problema.

U nastavku izlaganja, naglasak je stavljen na važnost prezentiranja koje se učinkovito provodi kada postoji jasna svrha, istakne njezina važnost te naglase ključne riječi koje ostvaruju pozitivan učinak kod slušatelja.

Predavanje je zaključeno s izrazito pozitivnom reakcijom slušatelja koji su se mogli pronaći u praktičnim primjerima navedenim od strane gđe. Buhač. Tema izlaganja, kod koje je stavljen naglasak kako na lobiranje i pregovaranje, tako i na osobni razvoj, komunikaciju i vještine prezentiranja, od sveobuhvatnog je značaja i važna u osnaživanju saveza, udruga i osoba s invaliditetom pri ostvarenju vlastitih ciljeva.

Ispred Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize na konferenciji je sudjelovao Benjamin Petrović, stručni suradnik.

Vidljivost i percepcija osoba s invaliditetom

Skip to content