U Petrinji s radom započeo Dnevni centar

eu-ipaU sklopu IPA projekta ”Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju”, koji Savez provodi u partnerstvu s Centrom za rehabilitaciju Zagreb, Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar i Udrugom invalida Križevci, a sukladno planiranim aktivnostima, započeli smo s radom Dnevnog centra i programa ”Respite care”, koji će omogućiti roditeljima pružanje odmora od skrbi za djecu s teškoćama u razvoju.
Prvi Dnevni centar u sklopu projekta započeo je s radom 3. studenoga 2014. godine u Maloj kući u Petrinji, odnosno prostoru Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, gdje se provodi ”Respite care” program kroz skraćeni dnevni boravak, a omogućuje roditeljima djece s teškoćama u razvoju da svoje dijete povjere na čuvanje stručnjacima u Udruzi, odnosno volonterima Marijine legije koja djeluje pri župi Svetog Lovre Petrinja, dok će se tijekom dvosatnog boravka izvan doma, s djecom i mladima provoditi radno-okupacijske aktivnosti. Dnevni centar vodit će i osmišljavati zaposlenica na projektu Lucija Damjanović, bacc. fizioterapije koja od mjeseca rujna do prosinca 2014. prolazi i poseban program edukacije pri Centru za rehabilitaciju Zagreb – Podružnica Sloboština. Program Dnevnog centra provodit će se 3 puta tjedno u trajanju od 2 sata u Maloj kući u Petrinji, a unutar 3 grupe pohađat će ga ukupno 21 član Udruge – djeca i mladi s razvojnim teškoćama, od čega njih 10 iz Siska, te 11 iz Petrinje.

Program će se provoditi u razdoblju od studenog 2014. godine do prosinca 2015. godine na područjima tri županija partnera na projektu (Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija), a provodit će ga 3 novozaposlena stručnjaka u sklopu ovog projekta.
U te svrhe, kroz projekt su osigurana sredstva kojima je kupljen sav didaktički materijal potreban za rad Dnevnih centara u partnerskim udrugama, a koji po završetku projekta ostaje u njihovom vlasništvu.

Prvi sati skraćenog dnevnog boravka u Petrinji bili su posvećeni upoznavanju plodova jeseni, te učenju kako ih iskoristiti kao materijal za izradu kreativnih radova, što možete vidjeti na sljedećim fotografijama:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content