Sunce i avantura po sedmi put u Medulinu

 

I ove je godine, zadnjeg tjedna mjeseca lipnja, održan ljetni kamp “Sunce i avantura” u Kampu Medulin. Organizator ovog sada već tradicionalnog kampa je Udruga cerebralne paralize Istarske županije. Članovi Udruge, djeca i mladi s cerebralnom paralizom, uživali su u brojnim aktivnostima u društvu svojih vršnjaka volontera. Kamp je trajao od 22. do 26. lipnja, a cilj mu je bio socijalizacija mladih s invaliditetom te kvalitetno druženje s vršnjacima. U kampu je boravilo 15 članova Udruge u dobi od 12 do 42 godine, a o njima se brinulo 13 volontera u dobi od 15 do 24 godine. Osvježenju u svakodnevnim aktivnostima pridonijeli su zaposlenici policijske uprave Istarske koji su gostovali u kampu s malim “CSI” laboratorijem. Osim njih gosti su bili i Nataša Buršić Krajcar sa svojom kratkom radionicom poezije te mladi student psihologije Kiril Mišev iz Makedonije, koji se putem studentske organizacije AIESEC pridružio kampu.

Kamp je završio 26. lipnja već tradicionalnom priredbom koju su osmislili svi članovi kampa zajedno. Pjesma, ples, predstava na istarskom dijalektu i makedonskom jeziku nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a sreća i veselje članova kampa koji su s ponosom prikazali svoj trud rasplakali su brojne gledatelje.

Voditeljica ovog projekta i predsjednica Udruge, Lorena Lazarić Stefanović, zahvalila je svim sponzorima podjelom zahvalnica te se posebno zahvalila svim polaznicima Kampa na prekrasnoj predstavi koja je, i ovaj sedmi put, svih ostavila bez daha. Istaknula je nesebičan rad  i veliki trud volontera te njihov neprocjenjivi doprinos radu Udruge. Predstavila je i nastavak suradnje s udrugom studenata AIESEC koja će se odvijati tijekom srpnja u vidu susreta i druženja studenata pulskog sveučilišta i osoba s cerebralnom paralizom na kupalištu Mornar svakog utorka i četvrtka od 16 do 21 sat.

Skip to content