”Srce na sceni” rastopilo zagrebačka srca

Srce-na-sceni_1Nakon što su prethodno nekoliko puta popunili splitski HNK, skupina mladih glumaca s cerebralnom paralizom iz splitske Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce konačno je stigla i u Zagreb, gdje su dvaput u istoj večeri na zagrebačkoj sceni Vidra izveli svoj mjuzikl ”Srce na sceni” u režiji Slavka Sobina.

No, ne bi bilo toliko neobično za jednu glumačku ekipu, da svi oni nisu mladi ljudi s cerebralnom paralizom, članovi Udruge Srce iz Splita, koji su na sceni Vidra zagrebačkoj publici pokazali kako nemoguće može itekako postati moguće uz snažnu poruku kako sreću ne treba tražiti uokolo kada je ona doslovno servirana. Zbog toga su svakako vrijedni divljenja.

Srce-na-sceni_4              Srce-na-sceni_3

Tijekom cijelog nastupa, publika je konstantno pružala podršku pljeskom, a članovi obitelji mladih glumaca s ponosom su uzvikivali imena svojih voljenih nakon što bi uspješno odigrali svoju scenu ili otpjevali svoju pjesmu, dok bi oni uzvraćali najiskrenijim osmijesima.

Srce-na-sceni_6              Srce-na-sceni_2

U tom veselom i ushićenom ozračju, u nekoliko navrata na mnogim licima su se pojavile i suze radosnice, kako među članovima glumačke ekipe, tako i među publikom koja ih je došla podržali. S velikim zadovoljstvom, podršku su im pružila i poznata lica Hrvatske estrade Minea, Giuliano, Jasna Palić Picukarić, Mario Petreković i Rajko Dujmić, te ministrica socijalne politike i mladih i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić. Nakon mjuzikla, rado su im stisnuli ruku, zagrlili ih, te im čestitali na sjajnoj izvedbi i snazi koju unatoč cerebralnoj paralizi nisu izgubili.

Srce-na-sceni_5

Mjuzikl ”Srce na sceni” prvi je put odigran prije godinu dana u splitskom HNK, a nakon još sedam rasprodanih izvedbi, doživio je i drugu sezonu. Nedavno, 24. studenoga ponovno je napunio splitski HNK, a potom 1. prosinca u jednom danu dvaput kazalište Vidra u Zagrebu.

Zahvaljujemo mladim glumcima ispunjenih srca što su na svojstven način osvojili i naša zagrebačka, te se svakako nadamo kako će na isti način uspjeti osvojiti i rastopiti srca publike iz drugih gradova RH, kako bi na svoj iskreni i jedinstveni način nastavili širili pozitivne vibracije.

Čestitamo!

Skip to content