Savez obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

vrpcaMeđunarodni dan osoba s invaliditetom Savez je obilježio posjetom Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog u zagrebačkom naselju Špansko, prilikom čega je učenicima prvih i osmih razreda predstavljena Kampanja ”Bijele vrpce” kroz kratku edukaciju o tome kako se naše društvo mora temeljiti isključivo na međusobnoj toleranciji, nediskriminaciji i nenasilju, a pogotovo nenasilju među ženama. Kampanja se provodi u organizaciji SOIH – Mreže žena s invaliditetom kao ”16 dana aktivizma” od 25. studenog – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, preko 3. prosinca – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 5. prosinca – Međunarodnog dana volontera do 10. prosinca – Međunarodnog dana ljudskih prava, kada i završava.

Budući da ovogodišnja kampanja poseban osvrt stavlja na provođenje aktivnosti u vrtićima, te osnovnim i srednjim školama, ovom prilikom Savez je učenicima podijelio prigodne letke i bijele vrpce s natpisom ”Ne nasilju nad ženama” što predstavlja njihovu odluku kako neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama.

Nošenje bijele vrpce podrška je osvještavanju šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, a posebno nad ženama s invaliditetom, nema opravdanja.

Osim mnogih znatiželjnih pitanja koja su nam postavljali najmlađi…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA              IMG_3905

IMAG2256              IMAG2253

…i oni stariji su iskazali vlastitu osviještenost prema nenasilju nad ženama…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA              OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA              OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA              OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…a njihove poruke možete i poslušati.

Skip to content