Naslovna

Prvo tematsko predavanje Klubovi korisnika – Klub Aktiv Zadar

Prvo uvodno tematsko predavanje Klubovi korisnika – Klub Aktiv Zadar održano je u Udruzi tjelesnih invalida Zadarske županije 29. 09. 2023., članice čije je sjedište u Zadru. Udruga je partner na trogodišnjem programu HSUCDP pod nazivom Klubovi korisnika – Klub Aktiv čija provedba je u tijeku. U uvodnom dijelu održan je radni sastanak u Udruzi na kojem su bili Ivica Bašić, predsjednik HSUCDP, Željko Županović, predsjednik UTI Zadar, zaposlenici i suradnici Udruge. Razmotrile su se sve važnije teme s kojima se Udruga nosi, te su dani prijedlozi za mogućnost boljeg planiranja i osiguravanja financijskih sredstava. Na sastanku su prezentirane okolnosti s kojima se Udruga suočava, a najvećim dijelom se to odnosi na članstvo, očekivanja zajednice, praćenje rada, potencijalna partnerstva te tema osobne asistencije kao pravo koje je omogućeno Zakonom o osobnoj asistenciji. Udruzi je iskazana podrška i stavljen naglasak za potrebnom budućom podrškom u radu.

Nakon radnog sastanka održano je uvodno tematsko predavanje o programu Klub korisnika – Klub Aktiv na kojem su također bili svi ranije navedeni sudionici. Voditeljica programa putem prezentacije prezentirala je sve važne segmente u provedbi i radu s korisnicima Kluba Aktiv Zadar. Prema planu aktivnosti planirano je zapošljavanje Voditelja Kluba Aktiv u Zadru i izabran je Filip Jadrijev. Partnerima su predani radni materijali s uputama za upotrebu i način rada. Podijeljeni su i tiskani materijali s prethodnog trogodišnjeg programa za razdoblje 2020.-2023., a koji je smatran da će biti od koristi kako za voditelja Kluba, tako i za uključene korisnike i članove.

Budući da je ispred nas i tjedan u kojem se provodi i kampanja Svjetskog dana cerebralne paralize UTI Zadar i udruzi TOMS iz Trogira podijeljeni su promotivni materijali kampanje.

Skip to content