Naslovna

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva održala je Izobrazbu za zaposlenike organizacija korisnica sustavnih podrški

Prijelazno, pripremno razdoblje sustavnih podrški Nacionalne zaklade

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održala je 27. i 28. rujna 2023. u IMPACT centru u Zadru izobrazbu za zaposlenike saveza, udruga osoba s invaliditetom te braniteljskih udruga; korisnica sustavnih podrški Nacionalne zaklade.

Obrađene su teme: Pravilnik o prihvatljivosti troškova u okviru Europskog socijalnog fonda plus, Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2023. godinu u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Zakon i pravilnik o porezu na dohodak, Uredba o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, Pravni učinci ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

U uvodnom dijelu sudionicima izobrazbe obratila se Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za europske i sustavne programe.

Izobrazba je imala za cilj usvojiti dodatna potrebna znanja o mogućnostima financiranja za organizacije civilnog društva te steći uvid u korisne informacije koje proizlaze iz zakonodavnog okvira vezanog uz prihvatljivost izdataka, poreza na dohodak te pravni učinak ugovora o dodjeli bespovratnih potpora.

Skip to content