naslovna slika

Prva radionica u okviru projekta „STEM za sve“ na temu: „Razvijanje unutarnjih resursa“

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize kao partner u projektu „STEM za sve“ usmjeren je na jačanje kapaciteta svojih udruga članica za provedbu STEM aktivnosti i popularizaciju STEM-a u specifičnoj kategoriji krajnjih korisnika djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Sudjelovanje Saveza predviđeno je kroz 3 elementa projekta.

Element 1: Organizacija i provedba aktivnosti jačanja kapaciteta Saveza kao organizacije civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a kod djece i mladih s teškoćama u razvoju. Navedeno će se postići sudjelovanjem na edukacijama, predavanjima, seminarima, konferencijama i studijskim posjetama.

Element 2: Aktivnosti organizacije trajnih postava inovativnih, interaktivnih sadržaja sa svrhom popularizacije STEM-a i provedbe pilot grupa za djecu i mlade te opću populaciju u suradnji s Institutom za STEM edukaciju i AFTERSCHOOL programe.

Element 3: Razvoj i provedba (višednevnih) lokalnih radionica sa svrhom popularizacije STEM-a. Savez će zajedno s Prijaviteljem provoditi 5-dnevni STEM kamp za djecu s teškoćama u razvoju.

11.9.2021. od 16 do 20 sati održana je prva radionica u okviru projekta „STEM za sve“ na temu: „Razvijanje unutarnjih resursa“. Radionici se odazvalo 12 sudionika iz organizacije prijavitelja Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe i ostalih partnerskih organizacija projekta.

Radionicu je vodila Zrinka Štetić Grubišić, mag.psych., stručnjakinja u području osobnog razvoja. Nakon kratkog pojedinačnog upoznavanja započelo se s definicijama osobnog razvoja unutarnjih resursa. Potom su pokrenute vježbe osobnog razvoja s naglaskom na odredbama osobnih odgovornosti u privatnom i poslovnom svijetu te krugovima utjecaja.

Po završetku dani su utisci svakog od sudionika te je radionica uspješno zaključena.

Skip to content