naslovna

4. Nacionalna konferencije o volontiranju zaposlenika

Dana 9.9.2021. od 14 h u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog centra za razvoj volonterstva (HCRV) i Volonterskog centra Zagreb (VCZ) organizirana je 4. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika. Konferencija je organizirana putem Zoom platforme u televizijskom formatu pod sponzorstvom Hrvatskog Telekoma, Coca Cole HBC Hrvatska i INA-Industrije nafte d.d.

Konferenciju su uvodnim govorima otvorile Nina Butić Ivanković, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, Lejla Šehić Relić, predsjednica Europskog volonterskog centra i predsjednica izvršnog odbora Hrvatskog centra za razvoj volonterstva te Marija Barilić, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Potom je Gabriella Civico, direktorica Europskog volonterskog centra održala predavanje o „Primjerima dobre prakse iz europskog okruženja tijekom COVID-19 pandemije“ kroz koje je pokazala kako je volonterstvo moguće čak i u vrijeme pandemije te da je u takvim kriznim situacijama potreba za volonterima čak i veća.

Panel raspravom o „Volontiranju kao poluzi za angažman zaposlenika, employer branding i pozitivan utjecaj na zajednicu“ koju je moderirala Sanja Petek Mujačić, direktorica konzultantske kuće Hauska & Partner, ukazano je kako u današnje vrijeme sve veći broj zaposlenika pozitivno gleda na one poslodavce koji potiču volontiranje zaposlenika te se kroz volontiranje oblikuje pozitivno radno okruženje u samim tvrtkama. Bitnu ulogu ima i Povelja o volontiranju zaposlenika čijim potpisivanjem mnoge tvrtke ukazuju na važnost volontiranja u društvu.

Potom su Dunja Hafner, koordinatorica promotivnih aktivnosti (VCZ) i Jelena Kamenko Mayer, voditeljica programa (HCRV) predstavile manifestaciju, organizatore volontiranja i volonterskih akcija „Hrvatska volontira 2021.“. Kako je to izgledalo prethodne godine sudionicima je prikazano kroz video materijal „Hrvatska volontira 2020.”.

Posljednji dio konferencije bio je posvećen predstavljanju prilika za volontiranje tijekom manifestacije „Hrvatska volontira 2021.“ kroz koji je niz predstavnika organizatora volontiranja predstavilo svoje ciljeve i planove za čiju bi im realizaciju koristilo umrežavanje s tvrtkama i njihovim zaposlenicima volonterima.

Skip to content