Naslovna slika

Online sjednica „Važnost prevencije dekubitusa“

Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom održao je 26. studenog 2020. godine online 7. tematsku sjednicu, na temu „Važnost prevencije dekubitusa“. Sjednica je održana povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije dekubitusa te je omogućen njen prijenos uživo na YouTube kanalu Hrvatskoga sabora gdje je snimka sjednice i dalje dostupna – LINK: https://www.youtube.com/watch?v=9aR8JMq-QYs

Na sjednici su uz same organizatore sudjelovali i predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske komore medicinskih sestara, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i ostale udruge osoba s paraplegijom, tetraplegijom i multiplom sklerozom.

Kroz izlaganja i raspravu sjednice željelo se ukazati na trenutačno stanje na ovome području, probleme s kojima se oboljeli i njihovi njegovatelji susreću te kakvi sve izazovi nastaju u praksi prevencije i liječenja. Razmjenom iskustava izlagača i ostalih sudionika sjednice, pokušalo se doprinijeti pronalaženju mogućih rješenja u cilju poboljšanja skrbi o bolesnicima s dekubitalnim ranama.
Detaljna priopćenje o konferenciji možete pročitati na stranicama Pravobraniteljice osoba s invaliditetom te Hrvatskog Sabora.

POSI: https://posi.hr/u-hrvatskom-saboru-odrzana-tematska-sjednica-vaznost-prevencije-dekubitusa/

Hrvatski Sabor: https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/u-saboru-odrzana-tematska-sjednica-odbora-za-zdravstvo-i-socijalnu-politiku-o

Skip to content