naslovna

Okrugli stol na temu financiranja neprofitnih organizacija

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je na okruglom stolu / otvorenom razgovoru posvećenom temi potreba neprofitnih organizacija za financijskim uslugama i proizvodima koji se održao 5. prosinca od 17 do 19 sati u dvorani Erste banke, Ul. Ivana Lučića 2, Zagreb, u organizaciji ACT grupe i Službe za društveno odgovorno bankarstvo Erste banke.

Organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije susreću se s brojnim izazovima prikupljanja sredstava za pokrivanje troškova poslovanja, a posljednjih nekoliko godina, naročito u kontekstu povećanja financiranja razvojnih projekata iz EU fondova, i izazovom osiguranja likvidnosti organizacije. Također, sve više neprofitnih organizacija ulaže napore u osiguranje infrastrukture za pružanje usluga svojim korisnicima, pri čemu razvijaju razne inovativne modele hibridnih partnerstava i financiranja. U svim tim procesima, sve češće se kao relevantan razvojni partner organizacijama civilnog društva prepoznaju inovativne financijske institucije i druge potporne organizacije.

Teme o kojima bi željeli razgovarati s Vama na okruglom stolu su:

1) Izvori financiranja neprofitnih organizacija i društvenih poduzetnika,
2) Upravljanje financijskim izazovima u Vašem poslovanju,
3) Financijska briga za radnike/ice u neprofitnim organizacijama i društvenim poduzećima.

Zaključci okruglog stola adresirali su osnovno potrebe financiranja neprofitnih organizacija u vidu organizacije i provedbe projekata iz EU fondova, tekućeg poslovanja, osiguranja dugotrajne imovine i slično. Predstavnici Erste banke saslušali su i uvažili sve želje i potrebe neprofitnih organizacija te definirali budući smjer kretanja kreditnih linija financiranja za neprofitne organizacije.

Skip to content