Kako je obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Pozdrav CeDePe-a povodom Svjetskog dana cerebralne paralizaObilježavao se u srijedu 2. listopada Svjetski dan cerebralne paraliza diljem cijele Hrvatske. A i šire. Obilježile su ga naše udruge članice ali i druge udruge koje okupljaju osobe s cerebralnom paralizom.
Pogledajte i poslušajte samo dio jučerašnjih događanja.
Grupnu fotografiju kojom su željeli postati dijelom globalne svjetske kampanje poslali su nam članovi CeDePe-a Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom iz Zagreba (gornja fotografija). Uočavamo da svi na fotografiji imaju makar nešto u zelenoj boji – što nas je podsjetilo na zelenu traku – međunarodno korišten simbol za podršku osobama s cerebralnom paralizom.

Plivanje za djecu s teškoćama u razvoju u Puli Plivanje za djecu s teškoćama u razvoju u Puli Udruga cerebralne paralize Istarske županije obilježila je u Puli Svjetski dan cerebralne paralize zajedničkim treningom plivanja u terapijskom bazenu Poliklinike Peharec. Projekt plivanja za djecu s teškoćama u razvoju vode instruktori educirani po principu Halliwick od 2007. godine. Projekt kontinuirano pruža rehabilitaciju djeci s cerebralnom paralizom tijekom cijele godine. Za uspješnu rehabilitaciju neophodna je topla voda i educirani instruktori plivanja koji zajedno omogućavaju opuštanje mišića i slobodu pokreta. Projekt od samog početka ima podršku od Istarske županije, Grada Pule i Općine Medulin.

KriževciU Križevcima je o obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize govorila potpredsjednica udruge invalida Križevci Melita Filipec, a svoju podršku došao je u ime Grada Križevaca izjaviti zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk.

 

 

Obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize u DaruvaruIz Daruvara nam se javio Ivan Belaj, voditelj sekcije cerebralne paralize u Udruzi distrofičara, cerebralne i dječje paralize Daruvar. Kaže da se Svjetski dan cerebralne paralize u Daruvaru obilježio u prostorijama njihove udruge uz druženje članova udruge. Poslao nam je i fotografiju kojom nas prijatelji iz Daruvara pozdravljaju.

 

 

Iako je obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize značajan dan za naš Savez, mi smo ga odlučili ipak radno provesti. Tako su i danas naše cure Tea i Šira marljivo radile s našim radioničarima, a Izvršna Mirjana dirigirala je telefonom i mejlovima kako bi se ovaj dan dostojno obilježio. Ipak, trebalo je koordinirati nastupe u radio emisijama i osigurati najbolje goste, odgovoriti na mnoštvo pitanja koja su postavljali zainteresirani predstavnici medija ali i naše udruge. Evo i par sličica da vidite kako se to radi kod nas.
WCPD_07389Radno je bilo u našem Savezu

 

 

 

 

 

Radno je bilo u našem SavezuRadno je bilo u našem Savezu

 

 

 

 

 

Ako vas zanima o čemu je bilo riječi u radio emisijama na Radio Sljemenu (emisija Ordinacija u kojoj su gosti bili Monika Gerić i Josip Koštan) i Hrvatskom radiju – prvi program (emisija Šesto čulo u kojoj su gostovali Olivia Prodan Ravlić i Dario Karačić) – poslušajte ovdje:

Radio Sjjeme – Ordinacija (02.10.2013) – Gosti emisije su Monika Gerić i Josip Koštan iz CeDePe – Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb

Hrvatski radio – Prvi program – Šesto čulo (02.10.2013) – Gosti emisije su Olivia Prodan Ravlić i Dario Karačić

Skip to content