Danas je Svjetski dan cerebralne paralize


Već drugu godinu za redom u cijelom svijetu obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize (World Cerebral Palsy Day). Moto obilježavanja ovog dana je: Promijeni moj svijet u jednoj minuti. Zapravo – iznesi svoj prijedlog kako pomoći osobama s cerebralnom paralizom (i onima koji skrbe o njima), kako im poboljšati kvalitetu svakodnevnog života i što je potrebno i moguće napraviti da oni mogu ostvariti svakodnevne ljudske potrebe – izreci to u jednoj minuti.
Dosta je bilo priča i obećanja. Dosta je presijecanja vrpci i lijepih riječi. Recite što vam zaista treba! Organizacija koja stoji iza obilježavanja ovog dana pobrinut će se da se odaberu najkorisniji prijedlozi i onda će ih ponuditi inovatorima da od ideje naprave stvarne, korisne i upotrebljive proizvode. Ono što će zaista biti od koristi i pomoći osobama s cerebralnom paralizom.
Pristup za svaku pohvalu. Čemu obilježavati jedan dan u godini ako će svi ostali dani biti isti – isti problemi, iste zapreke, ista isključenost, ista bol? Neka iza svakog Svjetskog dana cerebralne paralize ostane nešto što stvarno treba i što će stvarno pomoći u životu osoba s cerebralnom paralizom.
Dragi naši – a što bi vama bilo od pomoći u vašem svakodnevnom životu? Uključite se u kampanju na stranicama www.worldcpday.org ili na Facebook profilu, Twitteru ali i na drugim društvenim mrežama.
Učinite nešto lijepo za sebe ili za druge i tako obilježite ovaj dan.

Skip to content