naslovna

Obilježen svjetski dan cerebralne paralize u Arena centru

U suradnji s partnerima iz Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja – UNUO, Centrom za odgoj i obrazovanje Dubrava, g. Nevenom Jurinom Tomić, korisnicima i dragim gostima, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize obilježio je Svjetski dan cerebralne paralize zagovarajući promjene, ideje i dostignuća osoba s cerebralnom paralizom. Prezentirane su edukativne kuharske radionice za osobe s invaliditetom koje se provode u sklopu projekta „Mi smo ovdje – UKLJUČENI!“, a polaznici radionice poklonili su kolačiće gostima Arena centra uz medijsku podršku Nove TV.

Diljem svijeta, naše zajednice i ljudi primorani su prilagoditi se velikim promjenama uzrokovanom pandemijom COVID-19, pa tako i navedeni događaj. U ovoj krizi koja je pogodila cijeli svijet osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji izloženi su promjenama razbijajući barijere i pokušavajući stvoriti bolje preduvjete za svakodnevni život.

Globalnu kampanju podržalo je više od 75 organizacija diljem svijeta, a HSUCDP je partner i predstavnik Hrvatske s ciljem da svijet postane bolje mjesto za djecu i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i njihove obitelji. Tema Svjetskog dana cerebralne paralize 2020. godine bila je „Ostavi svoj trag”.

Od srca hvala svima koji su bili dio obilježavanja i koji su podrškom zajednici s cerebralnom paralizom ostavili svoj trag.

#worldCPday #huscdp #ostavisvojtrag

go green
Skip to content