Obilježavanje nacionalnog dana u udrugama članicama

5. svibanj – Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom na prigodan način obilježile su i naše udruge članice:
U prostorijama udruge Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (Čakovec) organizirana je izložba radova osoba s invaliditetom. Osobe s cerebralnom paralizom podijelile su svoja iskustva o načinu rješavanja problema i izazovima s kojima se suočavaju te načinu prevladavanja prepreka.
Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom “Mali princ” (Ivanić Grad) Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom obilježila je s učenicima srednje škole Ivan Švear. Zajedničkim snagama su srednjoškolci, članovi i volonteri Udruge oslikavali bijela platna te na kreativan način obilježili ovaj poseban dan.

U Udruzi OSI – osoba s invaliditetom Kutina organizirana je radionica i prikazivanje dokumentarnih filmova s članovima poludnevnog boravka u cilju skretanja pozornosti na probleme s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom i na načine njihovog rješavanja.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije organizirala je edukativnu akciju i tribinu “Za aktivniji život u zajednici” u sklopu svibanjskog programa “14 dana za 14 godina” kojim obilježavaju svoj 14. rođendan.

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve “Leptirići” također je uz druženje s članovima i predstavljanje rada Udruge obilježila Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka organizirala je Otvorena vrata udruge i izložbu radova s likovne radionice.

Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom obilježen je i u Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara” iz Vinkovaca.

Udruga cerebralne paralize Istarske županije (Pula) organizirala je humanitarnu aktivnost oslikavanja majica pod nazivom “Shirt Art” kojoj su prisustvovali članovi udruge, njihovi roditelji, voditelji likovne radionice, volonteri i brojni sugrađani. Zajedničkim snagama prisutni su oslikali oko 100 majica na slobodne i zadane teme.

Kako je obilježavanje izgledalo u našim udrugama članicama možete pogledati u galeriji fotografija.

Skip to content