Naslovna

Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada Hrvatske – 21. ožujka

U Republici Hrvatskoj se svake godine 21. ožujka obilježava Nacionalni dan invalida rada. Obilježavanje tog dana vrlo je važno upravo zbog upoznavanja i razvijanja osjetljivosti šire javnosti na prava i interese invalida rada – kako bi se ostvario visok stupanj prepoznatljivosti i ukazalo na potrebu provedbe aktivnosti s ciljem prevencije nastanka novih invalida rada.

Hrvatski savez udruga invalida (HSUIR) rada ove godine će Nacionalni dan invalida rada obilježiti u Petrinji. Obzirom da je grad Petrinja stradao u potresu te se trenutno radi na obnovi i gradnji, HSUIR želi upozoriti odgovorne na važnost prevencije nastanka novih invalida rada kao i na to da se prilikom gradnje pazi na pristupačnost za osobe s invaliditetom.

Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada Hrvatske – 21. ožujaka održati u Osnovnoj školi Mate Lovrak, Ulica Mirka Antolića 18, 44 250 Petrinja u 12,00 sati gdje će se održati press konferencija za medije s porukom: „Invalidi rada Hrvatske snažno potiču obnovu Petrinje“.

Obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada Hrvatske - 21. ožujka

Skip to content