Kreativne radionice

Klubovi korisnika Klub Aktiv Kreativne radionice u Klubu Aktiv u udruzi Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice

U sklopu programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s partnerskom udrugom Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice, u Klubu Aktiv su tijekom mjeseca veljače održavane kreativne i informatičke radionice s ciljem poticanja vještina kreativnog stvaralaštva te usvajanja praktičnih znanja korištenja računala.

U iščekivanju Valentinova, svaki od korisnika je izradio 14 srca od papira, na koja su svaki dan, do Valentinova, upisivali informacije o osobama koje vole te navodili važne događaje u svom životu. Također su izrađivane čestitke, a samo Valentinovo je provedeno uz pjesmu, ples i druženje.

Daljnjim kreativnim radionicama, pod vodstvom voditeljice kluba Ivane Ćurković, korisnici su prionuli izradi sapuna uz korištenje prirodnih materijala poput sušene lavande, kokosovog i maslinovog ulja te crnog ugljena. Također su izrađivane maske korištenjem plastičnih tanjura, kolaža, ukrasnog papira i tempera.

Kao i u prethodnim mjesecima, korisnici su prolazili informatičke vježbe tijekom kojih im je omogućeno uvježbavanje korištenja osnovnih računalnih programa.

Aktivnosti provedene u mjesecu veljači, u obliku grupa za kvalitetno provođenje slobodnog vremena kao što su kreativne i informatičke radionice, korisnicima su pružile priliku za razvoj vlastitih kreativnih potencijala, isticanje ideja, izoštravanje motoričkih vještina te poticanje osjećaja korisnosti.

Skip to content