Ja sam tu! – Podijelite svoju priču

Opasno nam se približio Svjetski dana cerebralne paralize (World Cerebral Palsy Day), koji se ove godine obilježava 7. listopada. Zato vas ovim putem pozivamo da se zajedničkim snagama uključimo u ovu globalnu kampanju. Već četvrtu godinu za redom Svjetski dan cerebralne paralize ima viziju osigurati osobama s cerebralnom paralizom PRISTUP PRAVIMA I JEDNAKE MOGUĆNOSTI. Šest je ključnih problema s kojima se suočavaju osobe s cerebralnom paralizom na globalnoj razini:
Javna svijest
Građanska prava
Dostupnost medicinskih/terapeutskih usluga
Kvaliteta života
Obrazovanje
Doprinos društvu

Zbog toga ove godine akciju počinjemo s temom: JA SAM TU! Podijelite s nama iskustva o problemima s kojim se suočavate.
I am here 1
Pozivamo osobe s cerebralnom paralizom, roditelje, prijatelje i organizacije da podijele s nama iskustva o tome s kojim se problemima suočavaju u svom svakodnevnom životu.Na temelju toga razvijat ćemo ideje o načinu obilježavanja ovog dana.
Prva od aktivnosti je podizanje javne svijesti. Na sljedećem linku možete preuzeti plakat „Ja sam tu!“ I Am Here  ili „Mi smo tu“ We Are Here kojeg možete objaviti na svojim stranicama, tiskati ga, ispisati…

Podizanje javne svijesti prvi je korak prema ostvarivanju građanskih prava i uključivanju u društvo osoba s cerebralnom paralizom. Svi mi imamo zadatak informirati i educirati zajednicu.

Što možemo učiniti?

 PODIJELITI SVOJU PRIČU:
Pozivamo Vas da nam pošaljete svoju priču, sliku i lokaciju. Mi ćemo vas, kao nositelji aktivnosti Svjetskog dana cerebralne paralize za Republiku Hrvatsku, označiti na mapi svijeta i podijeliti Vašu priču.

Pokažimo svijetu koliko nam je stalo do osoba s cerebralnom paralizom!

Sve dodatne informacije možete potražiti na stranici https://worldcpday.org/

O svim daljnjim aktivnostima redovito ćemo vas obavještavati.

Skip to content