Isječak iz Završnog obraćanja glavnog tajnika IFSW-a gosp. Truell Roryja na VIII. Konferenciji socijalnih radnika

Impresioniran sam ovom Konferencijom, velikim odazivom, uključenošću i angažmanom svih prisutnih socijalnih radinka.

Tijekom ovih nekoliko dana sam iz razgovora s vama doznao koliko je teško biti socijalni radnik u Hrvatskoj. Čuo sam da su vam plaće male, da je zahtjevnost i kompleksnost vašeg posla visoka. Želim vam poručiti da to nije samo problem u vašoj zemlji, niste sami u teškoćama s kojima se nosite. Socijalni radnici u drugim zemljama su također u teškoj situaciji.

Vaša Udruga je napravila ogroman korak prema profesionalizaciji socijalnog rada. Imate jednu od najjačih Udruga u Europi. Uspješno ste u suradnji s vladom osnovali strukovnu Komoru, izgradili ste dobar odnos s resornim Ministarstvom i Komorom. Već ste napravili puno, postavili ste temelje za prepoznavanje profesije socijalnog rada. Vremena su još teška za socijalne radnike, ali predaleko ste dospjeli da bi se vratili unazad. Sada je jasnije što je socijalni rad i kakav je njegov značaj u društvu.

Odlazim s dubokim poštovanjem prema svakom od vas i vašem radu.

Hvala vam svima.“

IFSW  The International Federation of Social Workers – Svjetska udruga socijalnih radnika IFSW je globalna organizacija koja teži socijalnoj pravdi, ljudskim pravima i društvenom razvoju kroz promicanje socijalnog rada, modela najbolje prakse i međunarodne suradnje.

IFSW podupire 126 članica (Udruge socijalnih radnika iz 126 zemalja s više od 3 mil. članova) pružanjem globalnog glasa za profesiju socijalnog rada. IFSW ima posebni savjetodavni status od strane Ekonomskog i socijalnog vijeća (ECOSOC) pri Ujedinjenim narodima i Ujedinjenim narodima za djecu (UNICEF). Osim toga, IFSW surađuje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom(WHO), Uredom Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), Uredom Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OHCHR).

Zaključci 8. konferencije socijalnih radnika

 

Skip to content