Naslovna

Europsko prvenstvo u boćanju osoba s invaliditetom

U španjolskoj Sevilli od 22. studenoga do 1. prosinca 2022. g. održalo se Europsko prvenstvo u boćanju osoba s invaliditetom, na kojem je nastupila naša Dora Bašić, članica Upravnog odbora HSUCDP kao dio reprezentacije.
Dora je trenutno 12. na svjetskoj rang-listi među igračicama, a 7. na europskoj rang-listi. Ono što razlikuje ovo prvenstvo od svih dosadašnjih je to što je ovo prvo na kojem su u pojedinačnoj konkurenciji igrati odvojeno igračice i igrači, dok su timovi i parovi mogli bili isključivo mješoviti i bez rezervnih igrač(ic)a.
U BC1 kategoriji u kojoj se Dora natjecala nastupilo je po 12 igračica.
U pojedinačnoj konkurenciji zauzela je 4. mjesto. Zapažen rezultat u pojedinačnoj kategoriji ostvario je Martin Frković koji je također zauzeo 4. mjesto, dok su u timu u sastavu Marko Turković, Luka Wagner i Dora Bašić s izbornikom Tomislavom Bunjevcem, zauzeli 6. mjesto. Svi navedeni igrači su osobe s cerebralnom paralizom.

Ovim plasmanom Dora se podiže na svjetskoj rang-listi među igračicama.  Uz Doru u Sevillu kao pratnja i sportska asistentica je išla i njezina sestra Marina Bašić. Ujedno zahvale idu i Hrvatskom savezu boćanja osoba sa invaliditetom.

Bravo Dora!

Skip to content