Naslovna

Edukacijski program projekta „Inkluziv“

Od 8. – 10. lipnja 2022. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize održao je edukacijski program u sklopu provedbe projekta „Inkluziv“.

Edukacijski program sadržavao je stručna predavanja, radionice i savjetodavne programe. Prvog dana, 8. lipnja radionicu o procjeni organizacijskih kapaciteta s izrađenim planom organizacijskog razvoja održali su Mirela Stanić Popović i Duje Prkut. Radionica je u fokusu imala strategiju upravljanja organizacijom, zatim ljudske, financijske i materijalne resurse te komunikaciju.

Idućeg dana, 9. lipnja Mirela Stanić je održala savjetodavne i mentorske programe izgradnje kapaciteta HR u području menadžmenta neprofitnih organizacija koji su se sastojali od 5 modula: projektnog menadžmenta, financijskog menadžmenta, upravljanja volonterima, monitoringa i evaluacija te upravljanja kvalitetom.

Potom je slijedio zajednički ručak tijekom kojeg su sudionici neformalno razmijenili vlastita iskustva. Nakon toga Mirela Stanić je sudionicima predstavila savjetodavne programe za razvoj transparentnih i odgovornih upravljačkih procesa i procedura u organizaciji: Trening trenera rukovoditelja i zaposlenika iz liderskih vještina koji se sastojao od dva modula – organizacijske kulture i osnove leadershipa. Naposljetku, Duje Prkut sudionike je educirao o izradi i razvoju komunikacijskog plana dionika projekta.

Posljednjeg dan, 10. lipnja Mirela Stanić je održala nastavak savjetodavnog programa za razvoj transparentnih i odgovornih upravljačkih procesa i procedura u organizaciji, te je tim putem sudionicima predstavila module koji se bave temama lider kao coach te individualni coaching za lidere.

Sudionici su tijekom provedbe edukacija i radionica spremno postavljali pitanja, te se dodatno motivirali za daljnje djelovanje u svojim udrugama.

Edukacija je bila namijenjena članovima tijela upravljanja i članovima izvršnih tijela odnosno zaposlenicima organizacija civilnoga društva (OCD) koje djeluju na područjima I. i II. skupine jedinica područne (regionalne) samouprave ispodprosječno rangiranih jedinica područne (regionalne) samouprave u RH te 60 osoba s invaliditetom. Provedbom projekta želi se razriješiti problem manjka kapaciteta OCD-a u segmentu organizacijskih kapaciteta OCD-a, trening lidera za menadžment neprofitnih organizacija, transparentnih i odgovornih upravljačkih procesa i procedura u organizaciji te razvoj komunikacijskog plana.

Skip to content