Naslovna

Dvodnevna edukacija o „Strateškom planiranju“

8. Centar znanja je 15. i 16.12.2021. organizirao dvodnevnu edukaciju o „Strateškom planiranju“ koju je vodila Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade Solidarna.

Prvi dan edukacije je bio posvećen aktualnoj problematici koja je zajednička svim savezima i udrugama osoba s invaliditetom te su analizirane i prednosti, tj. jake strane svake od tih organizacija. Identificirali su se najveći izazovi poput nesigurnosti financiranja, stalne fluktuacije zaposlenika te kriza poput pandemije i potresa. Potom su sudionici u parovima analizirali postojeće strateške planove prisutnih saveza te su davali konstruktivne savjete kako bi ih poboljšali. Radom u grupama su također identificirali kakav je njihov pogled na važnost i nužnost strateških planova što su potom prezentirali u zajedničkoj diskusiji.

Drugi dan edukacije je bio posvećen koracima u strateškom planiranju i upravljanju te otpornosti organizacija civilnog društva na krize i promjene. Analizirani su i strateški ciljevi i planovi Republike Hrvatska do 2030. godine. Identificirali su se ciljevi na koje naše organizacije mogu utjecati te su osmišljavane ideje kako bi se oni mogli što bolje realizirati.

Skip to content