naslovna

Digitalna radionica o projektnom menadžmentu Udruge za razvoj civilnog društva SMART pod nazivom „Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora“

Dana 29.4.2020. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je na Digitalnoj radionici o projektnom menadžmentu Udruge za razvoj civilnog društva SMART pod nazivom „Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora“. Radionicu je organizirala i provela Udruga za razvoj civilnog društva SMART. SMART je tim angažiranih i iskusnih ljudi koji dijele znanje za bolji rad ostalih udruga, a predstavlja i trenersko-konzultantsku organizaciju u području menadžmenta neprofitnih organizacija. U svakom slučaju, SMART je udruga za udruge.

Radionica je zbog kompletne situacije s ograničenjem održavanja društvenih događanja poradi COVID-19 virusa održana putem ZOOM cloud platforme. Radionica je započela u 9:00 sati uz planirano trajanje od okvirno dva sata koje je nešto prolongirano uslijed ukazane potrebe. Cilj online radionice bio je upoznati sudionike sa svrhom i osnovnim elementima i alatima projektnog menadžmenta te ulogom i odgovornostima projektnog menadžera u provedbi projekata i upravljanju vremenom, kvalitetom i novcem. Sudionici su upoznati s osnovnim pojmovima projektnog menadžmenta i upravljanja projektom kao što su: projekt, projektna logika, upravljanje projektnim ciklusom, gantogram, financijsko upravljanje projektom, evaluacija, monitoring plan, cash-flow, Eisenhowerova matrica.

Po završetku radionice polaznici su iskazali zadovoljstvo primljenim informacijama te upoznavanjem sa svrhom projektnog menadžmenta i njegovim osnovnim elementima, predstavljanjem glavnih alata i procedura projektnog menadžmenta te pojašnjavanjem uloge projektnog menadžera u provedbi projekta. Voditelji radionice prikazali su sadržaj na jasan i zanimljiv način uz mogućnost aktivnog sudjelovanja i mogućnost učenja.

Skip to content