naslovna

Digitalna konferencija “Izazovi asistencije OSI i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa”

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je 23.09.2020. na digitalnoj konferenciji “Izazovi asistencije OSI i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa” u organizaciji Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom «ZAMISLI».

Prva je to od pet konferencija koje će Udruga „ZAMISLI“ organizirati u sklopu projekta “Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa” čiji je cilj ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću. Teme pet online konferencija su ključne za svakodnevni život osoba s invaliditetom, a riječ je o asistenciji, prilagodbi kulturnih sadržaja, aktivnom sudjelovanju, obiteljskom životu i zapošljavanju. Projekt financira Grad Zagreb kroz Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici institucija i nevladinih udruga, a o izazovima asistencije i tome kako su ih prevladali, govorit će osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske: Melani Boris, Kristina Krsnik, Nevena Zubčić, Mario Hantak, Ivona Šeparović i Saša Uzelac, majka djeteta s teškoćama. Kao osobe s različitim vrstama invaliditeta, govornici su se suočili s različitim izazovima asistencije te će ponuditi rješenja za nužnost osiguravanja osobne asistencije, problematiku prijevoza te razmjenu studenata i sudjelovanje na međunarodnim projektima.

Nakon izlaganja svi sudionici online konferencije mogli su podijeliti svoja iskustva u raspravi te zajednički donijeli zaključke o minimalnom standardu pružanja podrške osobama s invaliditetom u aktivnostima svakodnevnog života.

Skip to content