Naslovna

ATAAC Konferencija 2022.

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize je 29.-30.9.2022. sudjelovao na Konferenciji o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Konferencija je organizirana od strane Tehničkog fakulteta u Rijeci, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te poduzeća E-Glas d.o.o.

U prostoru kongresne dvorane hotela Westin u dva dana je preko 20 predavača iz raznih dijelova svijeta kroz predavanja i predstavljanje praktičnih primjera prezentiralo upotrebu asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Imali smo prilike čuti Charlie Dangera iz The Children Trusta, Ace Centra i CENMACA, Annalu Waller iz Sveučilišta Dundee, Lena Kondratjeva, Zoe Kalligiannis i Idalie Fernandez iz TOBII Dynavoxa i mnoge druge.

U okolnim prostorima nalazile su se radionice, AT & AAC igraonice, izložbe opreme i najnovijih proizvoda u području asistivne tehnologije koje su bile dostupne cijelo vrijeme trajanja konferencije.

Sama konferencija je namijenjena svima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom: nastavnicima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, radnim terapeutima i ostalima koji žele doznati više o asistivnoj tehnologiji.

#ATAAC2022 #HSUCDP

Skip to content