851 ideja kako promijeniti svijet osobama s cerebralnom paralizom

Flyer 2 - HRV - HSUCDP2013Još prije mjesec dana pozvali smo vas da se uključite u globalnu kampanju Promijeni moj svijet u 1 minuti. Ništa jednostavnije. Imate ideju što bi moglo pomoći osobi s cerebralnom paralizom a ne znate kako to riješiti? Dovoljno je da prijedlog izreknete ili pročitate pred običnom ili web kamerom i taj prilog (trajanja ne dužeg od 1 minute) pošaljete organizatorima preko web stranice www.worldcpday.org
Jest da organizatori ne bi razumjeli hrvatski jezik, ali zato poruku možete reći ili napisati na engleskom, španjolskom, francuskom, turskom, njemačkom ili kineskom jeziku.
Malo smo bili razočarani kada smo vidjeli da među više od 800 do sada pristiglih prijedloga nema niti jednoga iz Hrvatske. Pa zar je moguće da nam je tako super i OK da nemamo ništa za predložiti? Ili smo samo upali u apatiju i dozvoljavamo da nam drugi određuju kako će nam biti?
Eto, cerebralci iz Singapura poslali sučak 90 ideja, oni iz USA njih 85 a iz Australije 64 ideje. I što su oni predložili? Što bi, po njima, moglo pomoći osobama s cerebralnom paralizom?
Na web stranici organizatora možete pronaći sve zaprimljene prijedloge a trenutno najveći broj glasova (235) ima prijedlog za izradu kontrolnog uređaja kojim bi se moglo upravljati različitim elektronskim uređajima i kućanskim aparatima. Odmah za njim (220 glasova) je prijedlog sklopivog stolića za invalidska kolica na kojem bi se mogla odložiti hrana, piće, knjige … Na trećem je mjestu sa 151 glasom prijedlog da se naprave baterije  za električna motorizirana kolica punjive energijom sunca.
Ako vam se ovaj tren “upalila lampica u glavi” i na pamet vam je pala super ideja – još uvijek nije kasno. Novi prijedlozi primaju se do kraja ovog mjeseca (31.10.2013.) a da bi vas još malo motivirali, recimo da najbolje ocijenjene ideje donose svojim predlagačima nagradu od 500 američkih doloresa (USD). Pa vi šutite (i vjerujte pametnjakoviću koji kaže da je šutnja zlato).
Ako ste propustili naše ranije najave ove kampanje onda ćemo ponoviti da se nakon faze predlaganja i glasanja za najbolje ideje one najpopularnije daju inovatorima (ajmo hrvatski inovatori) da osmisle funkcionalno rješenje za predložene ideje. Naravno, najbolja rješenja bit će također nagrađena.
Uostalom, posjetite web stranicu organizatora www.worlcpday.org i pogledajte pristigle prijedloge, glasajte za one koji vam se najviše dopadaju i provjerite što ima novoga u kampanji.

Skip to content