15. susreti u Križevcima

Na blagdan Sv. Marka Križevčanina 7. rujna 2015. godine u Križevcima održan je 15. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2015“. Na susretima je bilo prisutno 19 udruga osoba s invaliditetom iz 18 gradova, te uvaženi gosti: zamjenica ravnatelja URIHO, Ljubica Lukačić, zamjenik Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Boris Jakov Geričić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja, gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, načelnik Općine Gornja Rijeka  Darko Fištrović, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada . Josip Petrač, izvršni direktor Hrvatskog saveza udruga invalida rada Leke Sokolaj, predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Križevci Tamara Premuš i socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Križevci Lana Banić i Slivnica Petrović. Sve prisutne pozdravio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren: “Od srca pozdravljam drage goste 15. susreta osoba s invaliditetom koji su danas ovdje da obilježe jedan od važnijih dana grada. Pozdravljam i organizatore i zahvaljujem se na pozivu i svemu onome što činite sve ovo vrijeme od susreta do susreta. Ovi susreti za grad Križevce puno znače, jer je grad i županija temeljno opredijeljena za osobe s invaliditetom, da pomaže koliko je to god moguće, a da jednako tako puno od njih i dobije.”
Udruga osoba s invaliditetom Križevci jedna je od perjanica takve aktivnosti i sve ono što oni rade može biti putokaz i primjer svima onima koji pokušavaju činiti to isto.
Želim svima lijep provod ovdje u Križevcima i da na najbolji mogući način proslavimo 20 godina sv. Marka Križevčanina.

Susret osoba s invaliditetom Hrvatske “Križevci 2015” otvorio je gradonačelnik Grada Križevaca. Branko Hrg, te pozdravio skup: “Sve skupa lijepo pozdravljam i čestitam domaćinima na još jednoj organizaciji ovog tradicionalnog hodočašća. Ove godine je 20. godina otkako je bila kanonizacija sv. Marka, ali je 110. godina kako je on proglašen blaženikom. 90 godina je trebalo da hrvatska dobije trećeg hrvatskog sveca. Mi ovdje u Križevcima smo naučeni biti strpljivi i uporni, trpjeti i raditi. Kako i to znamo reći po našim Križevačkim statutima, kad ljudi dođu k nama, mi onda ne otvorimo samo svoje podrume, svoja vrata, svoje tavane, mi otvaramo i svoje srce. Naše srce je otvoreno i drago mi je da danas u njega po 15. puta ulaze osobe s invaliditetom. Neka vas dragi Bog čuva, a sv. Marko neka vam bude vječni zaštitnik i svako vam dobro.”

Sudionici susreta prisustvovali su i na misnom slavlju na trgu J. J. Strossmayera u Križevcima koju je predvodio uzoriti g. Josip, kard. Bozanić, nadbiskup zagrebački i metropolit. Nakon misnog slavlja Susrete osoba s invaliditetom posjetio je i blagoslovio mons. Valentin Pozaić, pomoćni zagrebački biskup.

Nakon ručka nastavljeno je druženje osoba s invaliditetom uz razgovor, glazbu i ples.

Skip to content